Artikler

Sådan får du barnet klippet

Ligner dit barn en uldtot eller det sidste barn i verden til at komme ud af Corona-lockdown med manken vokset fra vid og snas? Sådan kan det i hvert fald ofte føles, når man som forælder kigger på sin kære lille. Og hvad værre er, så kender alle forældre nok til kampen, når den lille skal klippes. Her kan saks og trimmer synes som nogle af verdens største monstre, hvilket får barnet til at hoppe rundt på stolen. Og selv hvis man er heldig at få nogle gode ”klip” sat ind, kan slutresultatet se frygteligt ud – noget man som mor eller far helst ikke vil have, når man skal med sit barn ud i offentligheden.

Gør klipperiet til en leg

En af de ting, der kan være til stor nytte, når man skal klippe sit barn, er at forvandle projektet til en leg. Det kan man helt oplagt gøre ved at lege ”frisørsalon”, hvor mor eller far er frisøren og barnet måske er en superstjerne, der skal ind og klippes. Her er det op til mor og far at skabe en god og tryg ramme, hvilket f.eks. kan gøres ved at have iPad eller tegneserier liggende til ”kunden” og ved at servere nogle søde sager.

Når man leger denne leg, er det vigtigt, man som forælder ikke forcerer det. Man skal derfor have godt med tålmodighed og tid til at leve sig ind i legen. For ved at samle klipningen i et legetema og samtidig lade barnet både få tid med sin skærm pog noget slik, skulle barnet ideelt set være bestukket nok til at gennemføre klippeprojektet – også selv om det måske ikke er det sjoveste i verden at skulle klippes.

Husk at den rette frisør også kan gøre en forskel

Er det slet ikke dig, det der med at skulle klippe dit barn? Så er der ingen vej uden om at skulle til frisøren. Her handler det i givet fald om at vælge den rette. Heldigvis findes der i Danmark mange gode saloner, der udmærker sig i at klippe de små. Du kan f.eks. nemt finde børneklip i Kolding, hvor man i salonen har stor erfaring i at få de små gjort trygge og levere en god klipning.

Similar Posts