Artikler

Au pair: Hvad er en au pair og hvem har brug for en au pair i deres hjem?

Hvad er en au pair? Au pair-piger er unge mennesker i alderen 18-26 år, der rejser til et andet land for at bo hos en værtsfamilie og passer børn og laver huslige pligter, alt efter aftale til gengæld for kost og logi og løn i form af penge. De kan være fra alle lande i verden, men kommer oftest fra Europa eller Sydamerika. Au pair-piger er blevet stadig mere populære i de senere år, fordi familierne søger børnepasning af høj kvalitet til en overkommelig pris. Hvis du overvejer at ansætte en au pair til din familie, er her nogle ting, du bør vide:

En au pair er ikke bare en barnepige

Hvis i har brug for børnepasning og hjælp til de huslige pligter i engang imellem, så er det ikke, en au pair i skal have fat i, men en almindelig barnepige. En barnepige kan komme og gå efter jeres behov, men en au pair er der hele tiden. Vedkommende rejer altså hele vejen fra en andet land for at komme og hjælpe netop jeres familie, så det er enten deltid eller fuldtidsjob, hun skal have.

En au pair skal have husly

Under almindelige omstændigheder, så fungerer det sådan, at i som værtsfamilie skal kunne give jeres au pair husly. Det kan være et værelse, et anneks eller et andet isoleret og opvarmet sted. Hvis ikke det er muligt, så undersøg, hvor det ellers kunne være muligt for jeres au pair at bo i den tid, hun arbejder for jer. Det skal helst være tæt på, så hun hurtigt kan møde ind, når hun skal.

Aftal indbyrdes

Au pairen skal også have mad og adgang til madlavningsfaciliteter i jeres bolig eller nøglen til huset, hvis han/hun skal hente børn fra institutioner og gå direkte hjem. Aftal indbyrdes med din au pair, hvad vedkommendes opgaver er, så det står klart. Tjek www.aufini.com her hvis i gerne vil finde den rette au pair. 

Similar Posts